jag är ett med väggarna

Ur Forskning och framsteg:

Vi är lättpåverkade

"En annan studie hade ett liknande upplägg, men här utgick forskarna från att soligt väder skapar positiva känslor och att regnväder kan skapa negativa. I det fallet ringde de upp personer - vissa på soliga dagar och andra på regniga dagar - och frågade dem hur nöjda de var med sina liv. Studien visade att de som blev uppringda när solen sken bedömde sina liv vara bättre än de som fått samma fråga när det regnade."


Jag kan idag känna att det här inte kunde vara mer sant. Onsdag den sista mars bjuder på en frostig morgon med is-med-grus-i-färgad himmel. Jag ryser. Jag kan inte arbeta idag. Vill helst gräva ner mig i soffan utan planer på att komma fram igen. Egentligen är det väl det jag ägnat mig åt de senaste tre timmarna, men det vågar jag ju inte erkänna, såklart.


Låt mig presentera Misan, en av mina två katter, hon är inte heller ett fan av grått väder.
(bilden är inte tagen idag, riktigt så snöigt är det ju inte längre, tur det!)



En bra sak med den här dagen är att jag ska träffa min vän Mirjam. Det var länge sedan.
|
|
V

Det brukar inte bli tråkigt :-)

//Anna


rastlös våffelmåndag

Man blir väldigt mätt av våfflor. Detta kan jag i denna stund konstatera efter att ha vräkt i mig två stycken. Jag gräddade tre och tänkte att det där får jag väl i mig. Så fel jag hade.
Som sagt är jag ledig från mitt jobb på restaurangen denna vecka samt nästa. Ska ju plugga. Nu tar jag alltså en paus. Det går framåt antar jag, men en formulering sitter jag helfast på. Våfflorna hamnade mest i hjärnan som sockervadd, tänker med andra ord inte ett dugg klarare nu än innan dessa skapelser gjorde mig proppmätt.


Dags att återgå till klurandet. På återseende!
/Anna

frukost

Knäböjer inför denna enastående måltid. Typ. Det är absolut den godaste på hela dagen. Speciellt om dagen är en lördag. Som idag. Jag sov mig helt utvilad i morse, till cirka halv tolv. Och sedan en sjukt god frukost på det, alltså, blir ju inte så mycket bättre.


Min frukost den här lördagen. Mer sådant tack.

Nu ska jag fortsätta vara kreativ ett tag, efter det bege mig till en mycket mysigare plats :)

Trevlig lördag!
/Anna

dieter är inte för vettigt folk

Givetvis stöttar jag motsidan i den ständigt pågående debatten om dagens smala skönhetsideal. Men vem gör inte det. Unga flickor blir påverkade i fel riktning och allt. Herre gud, dessa unga kvinnor, vad ska vi göra??! Alltså.
Den som anar en viss ironi i detta anar fel, däremot är jag lite konfunderad. Vi talar bara om de unga kvinnorna. Men vad hände med resten? De som passerat trettio, de räknas inte längre då eller?
Jag ska berätta att mer än hälften av alla medelålders kvinnor (överdriver inte ett skvatt när jag säger hälften heller) som jag serverar om dagarna går på diet.
Skrämmande exempel från idag;

Blygsamt lägger jag upp tre mycket små potatisar på tallriken till den medelstora kvinna på min motsatta sida buffédisken. Som en oändlig kontrast till föregående arbetarportion på cirka tio stycken kanske då.
"Nej, herreguud! Tre potatisar..! Skulle inte tro det, va! Ta bort två och en halv är du snäll. Och ta en mindre köttbit, tack." säger hon lagom bestämt.
Precis innan gräddsåsen landar på den tummnagelstora potatishalvan skriker kvinnan till.
"Nejnejnejnejnej.... ingen sås, tack!"
Jag rynkar ögonbrynen och sträcker artigt över tallriken. Hennes portion skulle inte mätta en hamster ju. Det här med att man skulle mogna när man passerat en viss ålder och inse livets verkliga värden, där inte inkluderat utseende på någon punkt, förklarar jag här med vara en skröna. Eller kanske snarare en sorts tröst för oss som inte nått åldern än, och i vild panik hoppas och vill tro att en dag, då vänder det. Detta är hemskt tråkiga nyheter alltså.


Känns som att alla midjor måste få bli omhållna. Även de utan diet i bakfickan.

God kväll.
/Anna




att bädda en säng

Att byta lakan och bädda sängen är ju egentligen den enklaste saken som finns. Men härmed utser jag denna syssla till den tråkigaste också. Verkligen en sak som platsar i det för mig mycket aktuella ämnet men också lasten; uppskov. Skrev ju lite om det här innan, men borde ha lagt till det här med sängen. Inte så bra kanske. Men om man bortser från min säng, nu när vi talar inredning, ska jag säga er att min klädkammare har aldrig varit snyggare. Känns som en riktig walk in från någon film. Heltjusigt! (Gick precis in i den och tittade genom fingrarna för att se om det möjligtvis gick att ta en bild på den. Det gjorde det inte. Ingen meningsfull sådan i alla fall, skulle se ut som vilket skyffe som helst. Nej, man måste se den, gå in i den och andas den för att förstå. Och helst varit inne i den innan dagens radikalröjning också.) Den är strålande i alla fall. God natt, nu ska jag sova i mina lakan - rena eller mindre rena! /Anna

diskbänksrealism i sin mest bokstavliga bemärkelse

..eftersom jag arbetar vid en diskbänk minst två timmar varje morgon. Idag fick jag klagomål på bönsalladen - den var tråkig. Jaså minsann.
Min kväll med himla tunga ögonlock och med ett nedklottrat kollegieblock vid min sida spenderar jag med att pyssla ihop en spotifylista med några låtar som kanske kan sprida lite hopp i aprilvädrets mecka (Sverige).

Här är då musiken:

i väntan på lite mildare kyla





/Anna

några nattrader

Nu är det kväll och jag är en smula tröttare än normalt. Idag har jag översatt South Park för flickan jag assisterar, och i all hast försökt censurera vartannat ord som råkade vara svärord.
Inte helt lätt faktiskt. Hon är mycket för inte så rumsrena tecknade serier samt för skräckfilmer. Inte det som toppar min jippe-lista kanske, men visst håller hon mig vaken med sina långa utlägg om Sawfilmerna och Kenny i ovan nämnda serie. Faktiskt bitvis underhållande.

Nu väntar det stundande veckan med spänning runt knuten. Mycket majsburkar skall öppnas och några med saltgurka.
So long. (nedan är en himla snygg bild som jag hittat på okänd plats i cyberrymden, enjoy)




om dörrar som möjligtvis kan tänkas öppnas

Idag är en bra dag. Igår med. Jag var på infokväll på Berghs och allt kändes bara så rätt liksom. För en som jobbar minst fyrtiofem timmar i veckan som jag, kan detta hur som helst kännas ganska långt borta med tanke på de obligatoriska arbetsproverna som krävs för att över huvud taget kunna ta sig in på denna utbildning.
Men fasen. Jag ska bara svälja tusen gånger, andas ut elvatusen gånger och sätta igång. Har för övrigt tagit time out i två veckor från restaurangen i april. Två veckor exklusivt tillägnade dessa arbetsprover. Jag hoppas, och jag vill så jävla mycket. Ja, så är det.


källa

Puss!
/Anna

..

sometimes we need to stop analyzing the past, stop
planning the future, stop figuring out precisely how
we feel, stop deciding exactly what we want and just
see what happens.



Mycket bra är sagt i denna värld. Ovanstående tar täten idag. Nu ska jag laga pasta..





om glada pianospelande knäppisar

Här är ett himla kul klipp. Trevlig kontrast från diverse nakna män för de som hänger på chat roulette.. Jag skrattade.



hal is

Idag halkade jag och nästan krossade knäskålen. Ganska obekvämt. Bakom mig halkade en till person och efter honom ännu en gubbe. Det var en himla hal isfläck skulle man kunna säga. Ja, och det var väl det mest spektakulära som hände denna fantastiskt soliga tisdag. Sömnen kallar...

//Anna

I like big balls

Igår kom mina bilder från förra söndagen nerdimpande i min mail. Rätt roliga vissa utav dem faktiskt.


Foto: Lars-Erik Görjevik hemsida

Observera att detta är en helt oretuscherad version.

God kväll!
/Anna

bright day

Jag vadar i ett hav av kläder på mitt golv. Känns lagom lovande inför den stundande veckan. Vägrar i alla fall att åtgärda problemet idag. Vägrar.
Idag var en mycket seg morgon som inte slutade vara morgon förrän sisådär klockan fyra. Vi drog oss i sängen ett rejält tag innan solen genom fönstret blev för stark för att inte låtsas om längre.
Det var en toppen lördagkväll igår. Marie Lauveau för hela slanten kan man säga. Himla fint. Julia åker till USA för att sedan fortsätta mot Nya Zeeland på tisdag, så lördagens festligheter gick i hennes namn.



Julia i sina sinnens fulla bruk


Hallå där.


En del av sällskapet.

God kväll nu!

/Anna

en paus på en lördag

Idag är det lördag. Tänk om det vore lördag lite oftare, tror jag skulle vara lite gladare då. Bara lite. Sitter (äntligen) och får lite gjort. Tänk att startsträckan ska vara så himla lång innan man sätter igång. Detta är en paus, som sagt. En sann sak är att man jobbar betydligt bättre vid någon annans skrivbord. Idag valde jag Amandas skrivbord, här är det sol, och det är ju aldrig fel.

Om någon vill höra lite bra musik är det här att rekommendera.
Nu ska jag arbeta vidare med mina viktigheter.



//Anna

om uppskov

Jag skjuter upp saker. Det mesta faktiskt när jag tänker efter, vilket är himla synd. Eftersom man kunde gjort så mycket bra med den tid man i stället använt till för stunden så avkopplande saker, men i längden ack så oviktiga och värdelösa saker.
Den här terminen skulle jag använda till att jobba på dagarna och plugga resten av tiden. Plugga till högsoleprovet, samt jobba på diverse arbetsprover till några skolor jag hemskt gärna vill bli antagen till. Och nu är det mars. Om jag ens börjat? Litegrann kanske. Ytterst lite. Åh vad jag önskar att jag kunde ha lite mer driv. Driv är det som driver, och det vet ju alla.

Jag jobbar på restaurang som känt, och sen spenderar jag två kvällar i veckan åt att vara personlig assistent åt en tolvårig flicka. Idag hade vi en intressant konversation. Vi pratade politik och lagar;
Hon - "Vad är politik?"
Jag - "Ehm, ja, politiker är de som bestämmer i samhället"
Hon - "Vad bestämmer de?"
Jag - "Lagar till exempel.."
Hon - "Vad är lagar?"
Jag - "Bestämelser som säger vad man får och inte får göra"
Hon - "Jag vet en lag!"
Jag - "Okej, berätta."
Hon - "Man får inte kasta boomerang när man är på konsert!"

Bara en av alla viktiga lagar i vårt land. Glöm inte det!

God kväll!
/Anna

blåbärssoppa

Jag älskar blåbärssoppa. Det är så jäklans gott. Var som helst, när som helst. Det är godare än allt annat! Ville bara att alla skulle veta det, så ingen missar hur gott det verkligen är.

Jag kom precis hem från en fotosession i Knivsta, av alla ställen. Jag fick utöva "bollgymnastik" framför kameran. Mycket spännande, inget man gör dagligen precis. Jag hade en pilatesboll som jag stod på, satt på, låg på och under, kastade upp i luften osv. Undrar sa flundran hur det kommer se ut! Lägger upp lite bilder när de är klara.
Nu ska jag laga lite pasta med pesto.. Något som förövrigt också ligger i topp av de godaste sakerna i den här världen.




I fredags köpte jag två små fåglar. De fick bo på min tavla.

God kväll!
/Anna

blöta skor

Nu när jag vid min egen dator sitter och skriver,
skall jag i all min glada iver,
bjuda på ett antal franska foton jag knäppte,
och samtidigt berätta att det var nära att jag Sverige släppte,
ty Provence var finare än jag trodde,
och kan nästan önska att jag där bodde...

dock är ju detta bara ett rim.
Och tur är väl det, för rätt och slätt
är ju vårt iskalla land bra på sitt eget lilla sätt :)

Ja, här är lite foton:



Randig fika första dagen.


Hanna framför stängd affär.


Jo, Hanna, jag. Hejhej.


Kristin, jag.



Utsiktsplatsen var my cup of tea.



Hängande macarons på ett boulangerie (stavning?) i Marseille.


Mycket trevlig resa kort och gott. Jag reste hem hela vägen med dyngsura skor, därav rubriken. Inte fräscht och inte skönt. Men nu så, trevlig kväll!

(och ursäkta för det hemskt lama rimmet :))

/Anna

Pommes frites-mackor, sol och rosé

Sista dagen i Frankrike för denna gången är kommen. Inte alls så kul. Men som kompensation hände flera himla trevliga saker idag. Jag och Hanna bussade till Marseille över dagen för lite shopping, lunch och sol. Shopping vart det, men i en ganska liten utsträckning eftersom Marseille inte har butiksstråk som sin specialitet. Lunch vart det, med anknytning till rubriken - gigantiska mackor med pommes frites inuti. Mycket spännande. Och mättande. I allra högsta grad blev det i alla fall sol. Soligaste dagen på min lilla vistelse. Vi valde att avnjuta detta i hamnen med ett glas rosévin. Kliché? Javisst! Somrigt, fint och oslagbart mysigt? Absolut.

Nu sover Hanna, och jag snart. Sen ska vi ut en sväng och dansa till Beatles. Mycket nöje.
Bon soir!

/Anna

RSS 2.0