bara för att jag har fötterna i himlen och inte på jorden

Det här morgonen vaknade jag mycket plötsligt ur en dröm där min chef sparkade mig, från jobbet alltså. En halvtimme senare var jag där. På jobbet. Mycket svårt att fokusera, mycket svårt att göra något vettigt av arbetsdagen. Handlingsförlamad typ.
Idag har jag ett starkt sug efter miljöbyte. Kvävd känner jag mig idag i denna lilla förort. Lite balkonger med utsikt över andra balkonger, lite parker, lite filtar på marken, lite trevligt sällskap, lite djupa diskussioner om allt och ingenting.

Min pojke är i Paris. Mina bästa vänner är i Göteborg, Neapel och Provence. Jag är här.


Jag saknar sommaren. Jag saknar oss.

/Anna

klippt och skuret


Låt mig presentera min syster och mig själv i våra nya snygga frillor.

/Anna

Känns som det inte gör något att

det är lite kallt om tårna när jag sitter och lapar sol på ballkongen denna förmiddag
och att jag inte har en endaste plan för ikväll,
att jag är helt utarbetad och faktiskt inte ens känner för att storslaget sysselsätta mig denna lördag.
Att det bara är slutet av april och hela maj är kvar innan det är sommar på riktigt. För det är ganska mysigt såhär års också. Att jag bara koncentrerar mig på att andas idag för att jag har tröttnat på alla tråkigheter och inte känner för att vidta onödiga sociala åtgärder bara för att.
Att jag känner mig ganska till freds i alla falll.


/Anna

om helt fantastiska människor del två

Idag har jag skaffat mig en helt ny förebild. Den här förebilden har ingen dator, än mindre en blogg, klär sig inte i snygga kläder, har inget välbetalt och tillsynes givande arbete och ingen femrummare på Söder. Men. Hon är den starkaste och mest tillgivna person jag träffat. Någonsin. Sextionio år gammal, bor i Rosersberg och jobbar tre skift om dagen i en slitig resturang.

Jag frågade, men hur orkar du egentligen? Hon svarade bara att det är inte svårt att orka när man vet hur det känns att inte orka. För några år sedan blev hon dödsdömd av läkare som inte trodde på livet. Hon trodde på livet. Och nu jobbar hon mer än jag gör, och aldrig någonsin klagar hon.

"Livet är underbart" sa hon idag innan hon gick. Jag var stum. Och nu har jag mycket svårt att se någon annan ta titeln som stålkvinnan i mina ögon.


här

Kram
/Anna


om helt fantastiska människor

Idag åkte jag tunnelbana. Kanske inte ser mycket ut för världen, men just den här resan var lite annorlunda. Det var nämligen så att innertaket i vagnen hade trillat ner. Eller, rättare sagt, det skulle ha trillat ner om inte en kille i tjugofemåråldern stod och höll i det med båda armarna rätt upp. Det var trångt och svettigt i tunnelbanevagnen, som det nästan undantagsfritt är vid fyratiden. Men taket höll han i. Det syntes att han tyckte det var jobbigt, men han släppte det inte och lät det falla ner i huvudet på en pensionär, han stoppade inte in hörlurarna till ipoden lite nochalant och lämnade vagnen. Nej. Han stod kvar. När alla människor beter sig på det sättet, då kommer jag vara stolt över att vara människa. Så det så.


en himla trevlig (v)årstid

Alltså. Idag var det inte helt mörkt (för första gången i år) när jag traskade hem från jobbet vid halv nio. Känns ju ganska okej måste jag erkänna. Det är fånigt att tjata, men jag har aldrig någonsin varit så barnsligt genuint lycklig över för att några solsstrålar har landat på min näsa.

För övrigt. Jag har bokat biljett till Rom den tionde juni. Då ska jag och Mirjam tågluffa. Kunde inte längta mer!


hittad här

/Anna

om blommor och böcker

Försöker skaka av mig iskan och besvikelsen från igår. Lite tror jag det hjälpte att jag läste om världens finaste bok. Så himla enkel men så himla genialisk. Älskar den.



Sen inhandlade jag en orkidé (kan tyckas helt onödigt, men jag tyckte inte det.)

Morgondagen blir första jobbdagen på fjorton dagar, känns konstigt. Jag är redo för majskalas imorn bitti med andra ord. Wiho :-)

/Anna

superpartyhäng med mig själv en lördagkväll

Med en typ hundratusen ton tung klump av ångest i mig idag. Man kan använda lite olika uttryck när man vill förmedla den känsla som jag kände när jag lämnade provlokalen efter högskoleprovet idag;

Fan                     betydelse
Nedrans              dess egentliga mening
Järnspikar också  som även kan syfta på

Det är ett helvete att känna att man har otur när man tänker, typ varje gång man ger sig på det.
Men som det heter - ge inte upp förrän du kan få in FAN, NEDRANS, JÄRNSPIKAR OCH ett till uttrycksfullt ord i en och samma mening. Och så långt har det ju inte gått i alla fall. Gurseloooovtackfördet!!!11





/Anna

middagsfrukost

Efter en väldans stadig lunch kring tresnåret beslutade jag mig för att idag äta frukost till middag. Eftersom frukost är det godaste som finns kan man ju lika gärna dubblera det målet mat vissa dagar, när man känner för det.
Idag typ.


Otypisk middag.

God kväll :-)
/Anna

bingovinst bland förortens flickor

Länge sedan var det jag hade så kul, på någon annans bekostnad. De åmar sig, de dansar och de skrattar sina allra ljuvaste skratt. Allt för att få uppmärksamhet från den mest kända personen i den varma, rökiga nattklubben. Snart ska han bli pappa, Bingo Rimér, men det hindrar honom inte från att gå ut och festa med taniga, unga flickor.

Länge sedan var det jag drack så många drinkar. På någon annans bekostnad. På Bingos bekostnad. 50 pix gick min kväll på igår. Kändes helt okej. Bingo lyckades bli kadavret i flugsvärmen, och han gjorde det med bravur. Det är ju bara att beställa in typ fyrtio drinkar till tio tjejer. Då går allt. Det lärde jag mig igår.


Jag och den generösa mannen som vet hur man sätter sprätt på stålarna.


/Anna

vemodigt värre

Mina två lediga veckor från jobbet börjar börjar lida mot sitt slut. Tisdag kväll kan förvisso verka som början av veckan, men jag vet att tiden rinner mellan fingrarna. Den gör det.
Mysig förmiddag idag och en mindre mysig kväll. Satt hos vetrinären med en av kaninerna, som tyvärr är sjuk..
Morgondagen kommer att bjuda på en tidig morgon, plugg, risottolagande samt födelsedagsfirande av bonussyster Agnes som fyller 17 med risottoätande.

Här kommer lite tisdagsmusik;
splittrat med ack så vackert



God kväll.
/Anna

den soliga balkongen retas med mig

Rickard Johansson
combo? jaja glad påsk anna
about an hour ago · Delete

skrevs det till mig på Facebook när jag beklagade mig över hur otroligt stressad och konfunderad jag känner mig idag. Ni vet, statusraden som säger allt och ingenting om folk. Jaja, glad påsk alla, antar jag. Det är helt värdelöst att försöka skriva när man inte vet vad man ska skriva. Skriver, suddar, skriver, suddar, skriver, behåller, skriver lite till, suddar..... en evighetsprocess kan det tyckas. Men lite har jag faktiskt inte suddat bort, ganska bra ju.

Järvsö är platsen där jag för tillfället befinner mig. Familjen åker skidor, men inte jag. Jag pluggar (och bloggar).


Järvsö som sagt. Försökte ta mig ut i solen på  balkongen i bakgrunden, men dörren gick inte upp så hamnade i en grön manchesterfåtölj i stället.


Järvsö genom ett smutsigt fönster (efterson jag inte kom ut på balkongen).

Glad påsk nu.
/Anna

RSS 2.0